diumenge, 20 d’octubre del 2013

Els Salats ens tornem a superar a la Diada del Local


Aquest dissabte passat, en la “II Diada del local”, la Colla Castellera Salats de Súria vam descarregar per primera vegada en una mateixa actuació el tres i el quatre de set amb pilar, rubricant la millor actuació de la nostra història.

Ens van acompanyar els Castellers del Poble Sec, colla guanyadora de l’última edició del concurs de castells de Torredembara, i per segon any consecutiu en aquesta diada, els Castellers d’Altafulla. L’actuació va iniciar-se passades les 17h, a les cruïlles del carrer Sant Josep i Magí Fàbrega de Súria enmig de bon ambient, una temperatura ideal i una bona assistència de públic.

Després dels pilars simultanis de salutació, on vam fer participar les dues enxanetes més menudes, els Salats vam encetar l’actuació amb el tres de set amb pilar. Potser més treballat de lo normal, sobretot la descarregada del pilar, però al final, es vam anotar ja el cinquè de la temporada.

En segona ronda tocava treure’s l’espineta del quatre de set amb pilar, que en l’última actuació va quedar en intent. Aquesta vegada, traient alguns tremolors propis d’una estrena, va pujar força bé de mides i es va poder descarregar l’estructura del quatre amb certa comoditat. Tal i com ha passat en el castell anterior, va tornar a tocar defensar el pilar de cinc un cop desmuntada l’estructura externa. Tot i així molt bona feina dels pilaners, descarregant un pilar treballat i aconseguint el primer quatre de set amb pilar de la temporada, tot just el tercer de la història de la colla.

Per tancar la roda de castells, vam descarregar sense problemes un tres de set. Bones mides, canalla ràpida, bona feina a la pinya. Castell parat i ràpid per acabar.

En la ronda de pilars, els salats vam optser per un vano de 5 que tot just fa un any vam estrenar en aquesta mateixa actuació, fent que aquesta actuació sigui encara més bona que la passada actuació en el concurs de Torredembarra.

Pel que fa a les colles convidades, destacar que els Castellers del Poble Sec van realitzar una gran actuació preparant reptes futurs. Un quatre de set més pensant en el quatre de vuit, un quatre de set amb pilar i un tres de set. Tots bonics, ràpids i fets amb molta solvència. Els Castellers d’Altafulla, a part d’un intent desmuntat del dos de sis, també van tenir una actuació plàcida amb castells de sis, descarregant el tres de sis amb pilar, el tres de sis i el dos de sis.

Després de la diada, la festa va continuar al Local salat, amb sopar de botifarres i sardines, i un concert amenitzat amb els grups Bossonaya, provinents del Poble Sec, i The Bender Band, banda surienca que ja va tocar a la Diada de l’any passat i que no ha parat de progressar. La festa encara va continuar amb Dj Rokus Mortus, també de casa.

Una diada exitosa en tots els sentits, amb una bona organització i una gran participació de tots els salats i salades, de les altres colles i dels suriencs i surienques que no es van voler perdre la festa.




Castellers d’Altafulla: p4, 3d6p, id2d6, 3d6, 2d6, p4
Castellers del Poble Sec: 3p4, 4d7, 4d7p, 3d7, p5
Salats de Súria: p4, p4ps, 3d7p, 4d7p, 3d7, v5