dimarts, 9 de juliol del 2013

DIADA DE FESTA MAJOR



Ja fa un grapat d'anys ens vam estrenar en aquesta mateixa plaça, Sant Joan de Súria, amb les dues colles que ens van apadrinar, els nostres veïns Tirallongues de Manresa i els bons amics, els Minyons de Terrassa.  

Amb aquests anys, hem visitat places d'arreu dels Països Catalans, hem crescut com a grup humà i també com a Colla, fent tota la gamma de castells de sis pisos, els bàsics de set i en actuacions especials hem arribat a descarregar castells de set i mig, com són el quatre de set amb el pilar i el tres de set amb el pilar.

Han passat diversos presidents, diverses juntes i tècniques i diferents caps de colla i sempre amb l'esforç de tots ells i elles, la colla ha millorat i ha crescut. A més gran part de la nostra població, ha tastat el plaer de formar part d'un col·lectiu tan heterogeni i tan especial com és el d'una Colla Castellera, ja sigui en activitats plenament castelleres com assajos i actuacions, o d'altres, com tallers a escoles, concerts, caminades, libdubs ... o col·laboracions amb altres entitats o associacions. 

També cal remarcar l'obertura dels Salats a la comarca, amb el suport, implicació i col·laboració, de poblacions veïnes, com Artés, Callús, Manresa, Santpedor o Valls de Torruella. Així doncs els Salats, ens hem anat consolidant dins del món casteller, un món que ha sofert un gran creixement en els darrers anys amb la incorporació de noves colles arreu del país i amb el reconeixement de la UNESCO com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Aquest any i de manera molt especial, us presentem en la nostra diada de Festa Major, una actuació extraordinària amb quatre colles, que hem batejat amb el nom d'una coneguda cançó d'en Lluís Llach, Venim del Nord, venim del Sud, de terra endins, de mar enllà.

Ja que comptem amb colles vingudes d'arreu dels Països Catalans, com són els CASTELLERS DEL RIBERAL (Catalunya Nord), els CASTELLERS DE MALLORCA i els SAGALS d'OSONA a banda de la Colla local, SALATS DE SÚRIA.

Una actuació que es completarà amb altres actes durant el cap de setmana. Dissabte al matí, farem una VISITA GUIADA al Poble Vell de Súria amb els companys mallorquins; en acabar l'actuació farem el ja tradicional SOPAR PER COMPARTIR; diumenge, participarem a la CERCAVILA de festa major, amb un pic-nic de final de festa fresc i remullat.



Dissabte 13 de juliol

VISITA GUIADA AL POBLE VELL
Plaça Major, 10:30h 
A càrrec de la família Fàbrega

DIADA DE FESTA MAJOR
Venim del nord, venim del sud, de terra endins, de mar enllà
Pl. Sant Joan, 18:00h 
Amb Castellers del Riberal, Castellers de Mallorca i Sagals d'Osona
 En trobarem mitja hora abans a plaça.

en acabar...
SOPAR PER COMPARTIR
des de la plaça fins al Local Salat, 21:30h
Amb Batucada


Diumenge 14 de juliol

CERCAVILA DE FESTA MAJOR
Església de Sant Cristòfol, 11:30h 
Juntament amb les entitats locals i els grallers del Riberal

en acabar...
PIC-NIC PER LES COLLES
a la piscina
:)