dilluns, 27 de maig del 2013

Els Salats tornem a estrenar els 7 pisos a la Festa Major del Rastells



Un any mes, el Salats hem tornat a estrenar els castells de set a les pistes de l'escorxador en motiu de la Festa Major del Barri del Rastells a Súria. Com ja fa tres temporades un bon nombre de camises salades s'han agrupat a sota el cobert de les pistes del Rastells acompanyats dels Castellers de Caldes de Montbui, que avui també han vingut un nombre major al d'altres anys.

Després dels pilars d'inici, els Salats volien estrenar un castell que encara no havia pogut fer mai, el tres de sis aixecat per sota (o per baix com diuen els més puristes) que no constava encara al registre de la nostra colla. El castell ha anat apamat i ha pujat  acompassat cosa que ha fet mantenir les mides en tot moment. El castell s'ha carregat amb certa facilitat però els nervis han fet passar una mala jugada al pom de dalt, que ja amb l'enxaneta a sobre la pinya s'ha estirat i ha caigut quedant-se els membres del pom a mig penjar del tronc que s'ha mantingut de peu. Els Salats haurem de seguir treballant aquesta estructura ja que amb el castell carregat s'ha quedat amb ganes de fer-lo sencer.

Els Castellers de Caldes han fet un quatre de sis amb l'agulla amb un tronc bon lleuger que han mantingut a la resta de castells de la diada. Alguna enfonsada d'alguna terç ha sigut l'única cosa destacable d'un castell que han resol sense problemes.

En segona ronda, anavem a pel tres de set, que fa setmanes que s'assajava amb bons resultats i amb 4 estrenes a tot el tronc respecte l'any passat. El castell que també portava els nervis propis del primer de la temporada s'ha fet amb solvència sense perdre les mides i amb un bon treball de tothom des de la pinya fins la canalla. Els de Caldes aprofitant el gruix de camises que s'han desplaçat, han fet un cinc de sis ràpid i molt lleuger.

Entremig de les rondes, l'AAVV del Rastells han fet la proclamació de l'hereu i la pubilla d'enguany en el que han sortit dos memebres de la colla. El Sergi López i la Ivette Avellaneda, que volem felicitar des de la colla.

A la última ronda hem tornat a estrenar castell d'enguany amb forma de cinc de sis, que ha fet rodar gent de tronc de cara a poder-los posar en forma per futurs reptes. Els de Caldes han tancat la ronda de castells amb el que s'havia quedat carregat per part nostra. I és que amb una aparent tranquilitat han pujat el tres de sis aixecat per sota que s'ha carregat i descarregat en un tancar i obrir d'ulls. Així doncs els Castellers de Caldes han fet de bon tros la millor actuació al nostre poble.

A la ronda de pilars, hem estrenat la canalla al pilar de cinc, també el primer de la temporada que s'ha descarregat sense gaires problemes. Els de Caldes han fet dos pilars simultanis que han fet girat i han posat punt i final a la actuació de castells.

Després de l'actuació i amb les grallers de les dues colles s'ha fet el ball de la polca fent valer una gran Diada del Rastells de públic i bon temps.

Així doncs una valoració molt positiva de l'actuació amb estrena a totes les estructures del dia durant la present temporada i preparant la sortida de cap de setmana el proper dissabte i diumenge ja de Juny on ens desplaçarem a Bao (França) en motiu del Idencat amb els Castellers del Riberal i l Jove de Barcelona.

Salats: 2p4, 3d6ps(c), 3d7, 5d6, p5.
Caldes: p4, 4d6a, 5d6, 3d6ps, 2p4.