dilluns, 18 d’octubre del 2010

III DIADA SALATS DE SÚRIA




Aquest dissabte, pocs minuts després de les cinc de la tarda i en el marc incomparable del Poble Vell de Súria, tingué lloc la III Diada de la Colla Castellera Salats de Súria. Enguany amb la participació dels Margeners de Guissona i de la Global de Salou com a colles convidades.

Com a novetat d’aquesta edició, es van traslladar els pilars de salutació a un dels racons més emblemàtics i acollidors de tot el Poble Vell: davant la portalada de l’església del Roser. Tot seguit, i ja a la plaça Major, els Salats van descarregar un paradíssim quatre de set, després d’haver-lo desmuntat en una primera temptativa, atorgant a la plaça Major la categoria de “plaça de set”. En segona ronda vindria la perla de l’actuació, el primer nou de sis descarregat al Bages. Es tracta d’un castell molt participatiu i que va desfermar l’eufòria entre els de la camisa “potassa”. Per arrodonir l’actuació, un 5d6 (el 6è de la temporada) molt tranquil i serè. Els Margeners de Guissona, van protagonitzar la millor actuació de la diada descarregant amb molta solvència tres de set amb el pilar, cinc de set i quatre de set. En canvi, la Global de Salou (formada bàsicament per immigrants d’arreu del món), molt minvada d’efectius, van marxar sense haver realitzat cap castell després de diversos intents desmuntats de castells de sis.
En la ronda de pilars, la Global va carregar un pilar de quatre per sota, mentre els Margeners feien un vano de cinc. Els locals van arrodonir la millor actuació de la seva història descarregant un pilar de cinc treballat.

Gran festa castellera, doncs, on el nombrós públic congregat va poder gaudir d’una diada molt participativa i sense incidències. Els Salats, a falta d’una actuació, arrodoneixen el que és la seva tercera temporada en el seu millor moment tant en la qualitats dels castells com en nombre de castellers.