dimarts, 28 d’abril del 2009

SMSalats


Ben aviat podras rebre per SMS tota la informació de les principals activitats de la Colla Castellera Salats de Súria.

Canvis d'Horaris, activitats extraordinaries, assajos especials i actuacions ...

Aquest servei és gratuït per a tots els membres de la Colla. Només heu de deixar el vostre número de telèfon al mail dels Salats. (els que ens heu donatt alguna vegada el vostre número no cal que ho feu): salatsdesuria@hotmail.com i ben aviat tindreu noticies nostres.

Gràcies per la vostra ajuda i suport.

Salut i Castells
La junta.

dilluns, 27 d’abril del 2009

ASSAIG ESPECIAL


Aquest dimarts no hi haurà assaig, però farem un assaig especial el dijous al CEIP Mare de Déu de Montserrat a les 21:00h. Aquest assaig és molt important, doncs, preparem la primera sortida de la temporada que es farà a Valls de Torruella aquest mateix divendres dia 1 de Maig a les 4 de la tarda. A més recordem que a les 12 del migdia, del mateix dia, a Súria davant l'esglesia de Salipota realitzarem una mostra castellera.

Ja ho sabeu Salats i Salades dijous tots a fer pinya a l'assaig dels Salats !!!

divendres, 24 d’abril del 2009

TALLER al CEIP Mª de Déu MONTSERRAT



Salats i Salades estem preparant nou material educatiu pels Tallers que realitzarem a les Escoles de Súria. Recordem que aquest dissabte a les 18:00 realitzem el primer Taller de la nova Temporada al CEIP Mª de Déu de Montserrat al Barri de Salipota. Tothom que vulgui venir a col·laborar amb la comissió Educativa hi serà benvingut.

Fins ara a l'assaig i fins demà al taller.

dimecres, 22 d’abril del 2009

AIXÒ SON CARAMELLES !!!

La Colla Castellera Salats de Súria vol agrair i felicitar a totes les Colles de Caramelles pel seu suport i ajut, de la mateixa manera vol agrair a la Parròquia de Súria la sessió de l'espai del Centre Sant Salvador perquè nombrosos castellers de diversos punts de Catalunya poguessin passar unes bones Caramelles al nostre costat. Així mateix felicita als que durant aquests dies van treballar perquè les Caramelles de Súria segueixin sent les més grans de Catalunya, Comissió de Caramelles, SPOK, Organització Andròmines i Pardalsalcap.

Gràcies a tots per seguir treballant conjuntament, la unió de les Colles ha fet possible el naixement de la Colla Castellera, que això no sigui un impediment sinó un vincle per a tots nosaltres.

divendres, 17 d’abril del 2009

APUNT DE LLENGUA

Potser a alguns no els interesarà, però potser a altres els serà ed profit:

M'agradaria parlar sobre l'article SALAT. Hi ha molt gent que nomès es pensa que és una cosa típcia de "Ses Illes Balears". Però el cert és que en alguns altres indrets com el Principat i el País Valencià també s'utilitzava tot i que actualment en aquests dos darrers indrets podria desaparèixer. Compartiu la mateixa opinió que jo o és que sóc un poc pessimista amb el futur de la llengua?

Més informació detallada sobre l'article salat:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Catal%C3%A0_salat
"Consisteix a fer servir els articles anomenats salats, que són els procedents dels demostratius llatins: ipse, ipsa, i pot ser ipsum: es i so (masculí singular), sa (femení singular), es, sos, ets (masculí plural, no tothom ho escriu així), i ses (femení plural). Tant el masculí «es» com el femení «sa» es redueixen a «s'» davant mot començat en vocal o hac.

Al començament de l'evolució del català hi va haver una època en què aquest article s'alternava amb l'avui considerat com a normatiu en tot el territori lingüístic i d'allà s'estengué cap als nous territoris conquerits (les Balears). Desprès va entrar en desús a la major part del domini lingüístic i va romandre a llocs aïllats com a característica pròpia.

Actualment, aquest tret dialectal es dóna de forma generalitzada només en el català balear (excepte a Pollença) i de forma més local a alguns pobles de la Costa Brava, i en dos pobles del País Valencià (Tàrbena i la Vall de Gallinera) repoblats per mallorquins després de l'expulsió dels moriscos. Antigament, a l'Edat Mitjana, hom salava a tota la zona de Catalunya on ara es parla català oriental central, de la qual cosa queden nombrosíssims testimonis en la toponímia: Sant Joan Despí (des Pi), Solivella (s'Olivella), Sant Llorenç Savall (sa Vall), etc. Àdhuc existeix al Pais Valencià en termes com Silla (S'illa). "

Article trobat a: antiblavers.info 08-04-2008 escrit per montgrony

dimarts, 14 d’abril del 2009

ACTUACIÓ CARAMELLES 09








4d6 amb el pilar
i 4 pilars de 4 simultanis

SA SA LA LA LA LA LA SA LA LA LA LA LA LA SALATS !!!

CARAMELLES MUST GO ON

Visca la nostra festa,
Visca els i les que ho fem possible
Visca l'SPOK,
Visca les Andròmines
Visca les Creus
Visca les Masies
Visca els Salats
Visca els Pardalets
Visca la Pasqua

Gràcies a tots i totes els que vau venir, Castellers de tot arreu, però en especial a uns que ja ho saben.

Us deixem amb uns videos no gaire castellers però si que molt caramellaires.







dijous, 9 d’abril del 2009

Preparant les Caramelles

Aquestes son les fotos dels darrers assajos, encara ens en queda un previ a les Caramelles i tu també hi pots venir. Serà el proper divendres a les 8 del vespre al Pavelló Municipal Josep Fàbrega i Tort.

Fins divendres !!!









Recordeu que podeu veure totes les fotos dels Salats de Súria a http://picasaweb.google.es/salatssuria

dilluns, 6 d’abril del 2009

CARAMELLES


Foto: Marta Margeners





Les Caramelles de Súria reuniran enguany més de 500 cantaires de totes les edats, una xifra que es manté invariable en les edicions de les darreres dècades i que tornarà a convertir les Caramelles surienques en les més grans de Catalunya. Vuit colles oferiran les seves actuacions de cant, música i dansa a partir del dissabte, 11 d’abril, tot i que el dia central de les Caramelles serà el Diumenge de Pasqua, 12 d’abril.
Enguany, les Caramelles de Súria arriben després d’haver-se iniciat el procés per
aconseguir que aquesta tradicional festa surienca formi part del Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya, segons va comunicar recentment el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana a l’Ajuntament de Súria.
Les colles participants en les Caramelles d’enguany seran les següents: Altatxu, Colla Gran de l’Agrupació Sardanista, Colla Infantil de l’Agrupació Sardanista, Colla Juvenil del Foment Cultural, Colla Infantil del Foment Cultural, Coral L’Esplai, Societat Coral La Llanterna i Trabucaires del Tro Gros.

dijous, 2 d’abril del 2009

Un regalet, el GIF dels Salats




Avui us presentem el nou gif animat dels Salats de Súria.

En aquell treballadissim 5 de 6, que vist d'aquesta manera sembla que duri molt poc.

Apa, un regalet per totes i tots vosaltres.